domowy tradycyjny żurek Wielkanocny

38
  • domowy tradycyjny żurek Wielkanocny
  • domowy tradycyjny żurek Wielkanocny

    składniki: 500 ml zakwasu z na żurek (najlepiej domowego, przepis tutaj) 1000 ml rosołu lub wywaru z warzyw 3 suszone grzyby 400 g białej kiełbasy, parzonej 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka mąki orkiszowej lub pszennej sól, pieprz, majeranek wykonanie: Grzyby płuczemy, zalewamy ok. 120 ml zimnej wody i odstawiamy na ok. 3 godz. Kiełbasę kroimy w plasterki, chwilkę podsmażamy a następnie przekładamy do garnka. Zalewamy ją wywarem i zagotowujemy. Następnie wlewamy zakwas oraz wodę w której mo... Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

    Dodaj komentarz