Share Pinterest Print Trufle marcepanowe z czekoladą i nutą pomarańczy to przepyszne słodkości na jeden kęs. Przygotowałam je z domowej masy marcepanowej , ale można iść na łatwiznę i użyć gotowej. Przed kupnem warto jednak sprawdzić jej skład. Składniki: 200 g domowej masy marcepanowej (lub kupnej) 100 g gorzkiej czekolady 50 g masła 2 łyżki soku pomarańczowego 1 łyżka cukru pudru (opcjonalnie) skórka starta z 1/2 pomarańczy (na najmniejszych oczkach) Dodatkowo: zmielone migdały do obtoczenia trufli Przygot... czytaj dalej...
Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.
Czytaj dalej...