Przepis na : deser
Ciasto banoffee to pyszne połączenie toffii – masy kajmakowej z bananami, na kruchym, ciasteczkowym spodzie, stąd też jego nazwa. Na blogu znajdziecie już wersję tego ciasta bez pieczenia ( tu ). Tym razem pokusiłam się o przygotowanie banoffee w nieco innej odsłonie, bo na biszkopcie . Ciasto banoffee na biszkopcie jest przepyszne! Obłędnie kremowe, słodkie, ale nie przesłodzone – wprost idealne! Słodka masa kajmakowa idealnie równoważy się ze słonymi krakersami. Mówię Wam niebo w gębie. Ciężko zat...
Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...Masz lekką nadwagę, 3-7kg? A do tego kilka wolnych dni? Dieta bananowa to dieta dla Ciebie.
Czytaj dalej...Lubimy gotować i dzielić się przepisami