Czekoladowe pająki

Czekoladowe pająki

Czekoladowe pająki

Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis, jak samemu zrobić czekoladę plastyczną – czyli taką cukierniczą wersję plasteliny. Wydawało by się może, że czekolada plastyczna, żeby “działać” musi mieć mnóstwo chemicznych dodatków. A tymczasem, to po prostu czekolada i miód zmieszane na ciepło i zostawione do ostygnięcia. Uwielbiam ten pomysł! Dziś pokażę Wam jak prosto i korzystając z narzędzi, które każdy ma w kuchni, zrobić czekoladowe pająki, które świetnie spełnią rolę dekoracji babeczek c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, babeczki, halloween, ciasteczka, muffiny, torty, tort, przekąski, przekąska, ciasteczka z czekolada, biała czekolada, czekoladowe ciasteczka , muffiny czekoladowe, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.