Chleb żytnio-gryczany na zakwasie

Chleb żytnio-gryczany na zakwasie

Chleb żytnio-gryczany na zakwasie

Przepis na : śniadanie

Chleb żytnio-gryczany na zakwasie Piekłam ten chleb już kilka razy, tak mi zasmakował! Wyłącznie z mąki żytniej i gryczanej - w dodatku na własnoręcznie zrobionym (wyhodowanym!) zakwasie. Jest rewelacyjny w smaku i piękny - dodatki tylko podkręcają jego smak i sprawiają, że chleb jest bardziej syty. A syty jest! Mi wystarczy kromka lub dwie, by poczuć się najedzoną na długi czas.  Przygodę z pieczeniem chleba rozpoczęłam od wspomnianej już książki Beaty Pawlikowskiej "Piekę zdrowy chleb! I ciastka!", dlate... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje Qulinaria

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.