Kto powiedział, że ptysie muszą być jedynie na słodko Przedstawiam moją wersje słonych ciastek z farszem pieczarkowym. Super przekąska na domówkę! Czas wykonania: 1h 30min Ilość porcji: 16 sztuk Składniki: 4 jajka 100 g masła 100 g mąki pszennej szczypta soli Farsz: 500 g pieczarek ząbek czosnku 2 łyżki natki pietruszki 70 g masła 3 łyżki mąki 1 szklanka mleka 70 g sera żółtego Przygotowanie: Zagotować szklankę wody ze szczyptą soli i masłem. Zdjąć z gazu. Energicznie mieszając, wsypać mąkę i mieszać do moment... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.