gofry z bitą śmietaną i prażonymi jabłkami

gofry z bitą śmietaną i prażonymi jabłkami

gofry z bitą śmietaną i prażonymi jabłkami

Przepis na : deser

składniki: 240 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 łyżki cukru 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 250 ml mleka 2 łyżki masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: Mąką przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Mleko zagotowujemy z masłem. Żółta miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do ubitych żółtek dodajemy lekko przestudzone mleko, mieszamy. Wlewamy do mąki, dodajemy sól, mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy je do ciasta, delikatnie mieszamy. Pieczemy partiami w nagrzanej gofrownicy na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.