Ciasteczka z mielonych migdałów

Ciasteczka z mielonych migdałów

Ciasteczka z mielonych migdałów

Przepis na : deser

Ciasta  mielonych migdałów z żurawiną. Zaraz po wyjęciu z piekarnika są mięciutkie, ale z czasem robią się twarde. Na drugi dzień są w środku lekko ciągnące. 175 gram mielonych migdałów 170 gra cukru pudru 2 białka z małych jajek kilka kropel aromatu migdałowego 2 łyżki cukru pudru do obtaczania  do środka może iść migdał, suszona żurawina Mielone migdały, cukier puder, białka i aromat migdałowy wymieszać na gładko. Wstawić do lodów na 3-60 minut. Rozgrzać piekarnik na 180 stopni C. Nabierać łyżeczką... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu AZgotuj!

Warto przeczytać

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.