Przepis na tradycyjną babkę dwukolorową, taką ze starego przepisu babci. Babka jest bardzo puszysta, wilgotna i ma bardzo przyjemną strukturę dzięki zastosowaniu odpowiednich proporcji składników. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 60 min SKŁADNIKI (na keksówkę 22×8 lub nieco większą, sprawdzi się też forma na babkę o pojemności ok. 1,5 l) 4 jajka L 220 g cukru (1 szklanka) 250 ml oleju (1 szklanka) 60 ml mleka (1/4 szklanki) 320 g mąki (2 szklanki) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.