Muffinki szpinakowe

Muffinki szpinakowe

Muffinki szpinakowe

Muffinki szpinakowe to smaczna propozycja, która pozwoli przemycić trochę warzyw do drugiego śniadania dziecka (lub własnego drugiego śniadania ;) Będą świetnie smakować nie tylko na ciepło, ale też na zimno drugiego dnia. Moje muffinki upiekłam z orzechami nerkowca, dobrze pasować będą jednak także pistacje czy orzechy włoskie. Podane proporcje wystarczą na 8 dużych babeczek. Składniki: 250 g mąki 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 200 g mrożonego szpinaku (lub świeży szpinak: pokrojony i przesmażony) 1 jajko 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, śniadanie, śniadania, szpinak, orzechy, ciasteczka, muffiny, warzywa, ciasto, orzechy włoskie, mleko w proszku, ciasto z orzechami, ciasto na zimno, ciasto szpinakowe

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję