fuczki – bieszczadzkie placki z kapustą kiszoną

fuczki – bieszczadzkie placki z kapustą kiszoną

fuczki – bieszczadzkie placki z kapustą kiszoną

składniki: 160 g mąki orkiszowej lub pszennej 200 g kapusty kiszonej, odciśniętej 1 jajko ok. 170 g mleka lub wody sol, pieprz, kminek, cząber dodatkowo: tłuszcz do smażenia śmietana lub sos czosnkowy do podania wykonanie: Kapustę siekamy drobno. W garnku mieszamy mąkę z mlekiem lub wodą oraz jajkiem, tak jak na ciasto naleśnikowe. Dodajemy kapustę, mieszamy do połączenia się z ciastem. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz wg upodobań kminkiem lub cząbrem. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy fuczki, wielkości plackó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.