ciasto z serem na zimno, galaretką i malinami

ciasto z serem na zimno, galaretką i malinami

ciasto z serem na zimno, galaretką i malinami

składniki na ciasto: 150 g mąki 1 szk cukru pudru 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany wykonanie: Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy stopniowo żółtka i miksujemy. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Przekładamy ciasto do foremki (ok. 21x32cm) wyłożonej samo dno papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 35 min. w ok. 170 st C. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do całkowitego wystudzen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, galaretka, maliny, ciasteczka, ciasto z galaretka, ciasto z malinami, sernik, malinowe, deser, desery, ciasta z masa, sernik na zimno, serniki na zimno, ciasto na zimno, deser z malinami, ciasto ucierane , deser z galaretka, ciasto wiśniowe, sernik pieczony

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.