Czerwony wigilijny barszcz ma zawsze w moim domu dodatek suszonych grzybów i prawdziwego domowego zakwasu. Tylko wtedy smakuje tak, że tęsknimy za nim cały rok. Barszcz najczęściej podaję z domowymi uszkami z samymi grzybami lub z kapustą i grzybami, ale pyszny jest także z krokietami czy drożdżowymi pierogami z kapustą i grzybami. Wszystkie te przepisy znajdziecie u mnie na blogu, bo to ważne aby korzystać z najlepszych i sprawdzonych przepisów Zachęcam do zakupu tej pięknej książki Zapach Świąt, to najpiękn...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...