[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki: 500 g ziemniaków ugotowanych w osolonej wodzie 1 burak, ugotowany (ok. 130 g po obraniu) 1 jajko ok. 200 g mąki pszennej (ilość mąki zależy od jakości ziemniaków) 2 łyżki mąki ziemniaczanej wykonanie: Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Buraka ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do ziemniaków dodajemy startego buraka oraz jajko i mieszamy na jednolitą konsystencję. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz stopniowo mąkę pszenną i wyrabiamy cias... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...