drożdżówki z serem i jabłkiem

18
  • drożdżówki z serem i jabłkiem
  • drożdżówki z serem i jabłkiem

    składniki: 500 -550 g mąki 50 g drożdży 100 g masła, roztopionego 150 g cukru 200 ml mleka, letniego 4 żółtka 1 szczypta soli wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z 100 ml letniego mleka, 50 g cukru oraz 2 łyżkami mąki. Przykrywamy ściereczką i ostawiamy w ciepłe miejsce aby rozczyn wyrósł. W osobnym naczyniu miksujemy żółtka z pozostałą częścią cukru. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy mąkę wymieszaną z solą, pozostałe letnie mleko, masę z żółtek i wyrabiamy ciasto. Pod koniec wyrabiania dodajemy roztopione... Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

    Dodaj komentarz