Słownik terminów kulinarnych

Słownik terminów kulinarnych

A la broche   - określenie potraw pieczonych narożnie (szaszłyki, kiełbaski) A la carte  - wybór posiłku z jadłospisu A la creme -  potrawy duszone lub zapiekane w śmietanie A la grecque  - potrawa gotowana w oliwie z ziołami i sokiem cytrynowym A  la meunier  - niektóre potrawy  kuchni francuskiej z dodatkiem mąki A la mode  - sposób podawania danej potrawy A l'ecarlate  - "na szkarlatno" - sposób przyrządzania mięsa, zwłaszcza ozora wołowego, przez peklowanie i got...

Czytaj dalej na blogu przepisy- Milki

Autor

Kamila O

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, sosy, mięso, ryba, zupa, tarta, ciasto, przystawki, desery, deser, przekąski, placki, ciasteczka, ciastka , grzyby, przekąska, sos spaghetti, czerwona porzeczka, chleb, bułki, kotlety, ryż, tortilla, makaron, surówka, gulasz, spaghetti, kapustą, pasztet, śledź

Inne przepisy z przepisy- Milki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.