Ciasto śmietankowo - arbuzowe
Ciasto śmietankowo - arbuzowe
Biszkopty - 1 paczka mała mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 3 op cukier - 3/4 szkl masło - 250 g arbuz bez skóry i pestek - 1,5 kg woda - 220 g cukier - 80 g żelatyna - 30 g formę wykładamy biszkoptami , mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozrobione budynie śmietankowe i gotujemy na malutkim ogniu do zgęstnienia. odstawiamy do przestudzenia. Gdy będzie zimny budyń, dodajemy go stopniowo po jednej łyżce do utartego masła. wykładamy na biszkopty. Przygotowujemy Galaretkę z arbuzem. Żelatynę zalewam... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu przepisy- Milki
Autor
Kamila O
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
biszkopt, arbuz, budyń, galaretka, pączki, ciasto, ciasto z galaretka
Inne przepisy z przepisy- Milki
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję