Typy mąki

Typy mąki

MĄKA ORKISZOWA  nazywana również prapszenicą. Ma podobne właściwości do pszenicy, dlatego przerabiana jest w taki sam sposób. Do pieczenia najlepiej nadaje sie typ 630. MĄKA PSZENNA PEŁNOZIARNISTA (RAZOWA) zawiera wszystkie wysokowartościowe składniki ziarna, jest drobno zmielona. Łatwo daje się mieszać z jasną mąką, co podnosi wartość wypiekową. MĄKA PSZENNA TYP 405 to najpopularniejszy, najchętniej używany typ mąki wykorzystywany w gospodarstwie domowym i do wypieku ciast. Jest ona bardzo drobna i z po...

Czytaj dalej na blogu przepisy- Milki

Autor

Kamila O

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciastka , ciasteczka, racuchy, ciasto biszkoptowe, przepisy na kruche ciasto, drożdżowe, ciasto kruche, bułki, pączki, chleb, ciasto drożdżowe, bułka pszenna, ciasto francuskie, puszyste racuchy, chleb z ziarnami, chleb razowy

Inne przepisy z przepisy- Milki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.