Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem

Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem

Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem

Przepis na : deser

Za oknami szaro, buro i ponuro. Dlatego też zapraszam na pyszny jesienny deser, który ucieszy każde podniebienie. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 3 jabłka, 50g suszonej żurawiny całej o smaku granatu MAKAR , 50g orzechów włoskich, 1 łyżka miodu, 1/2 łyżki cukru trzcinowego. PRZYGOTOWANIE: 1. Orzechy włoskie kroję na mniejsze kawałki. Orzechy mieszam z żurawiną, miodem i cukrem trzcinowym. 2. Z jabłek odkrawam wierzchołki. Łyżką wydrążam gniazda nasienne. Wgłębienia wypełniam przygotowanym farszem. Przykrywam odciętym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.