Grzyby leśne marynowane

Grzyby leśne marynowane

Grzyby leśne marynowane

Sezon grzybowy w pełni. Ja uzbierane grzyby oprócz suszenia, także marynuje. Dzięki czemu cieszę się ich smakiem przez całą zimę. Do zamarynowania wykorzystałam grzyby: podgrzybki, prawdziwki, maślaki i borowiki. SKŁADNIKI : 1,5 kg obranych grzybów leśnych, Zalewa: 1 litr wody, 1/2 szklanki octu, 1/3 szklanki cukru, 1 kopiasta łyżeczka soli, 2 cebule, 4 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 1/2 łyżki gorczycy, ziarna pieprzu czarnego. PRZYGOTOWANIE : 1. Grzyby leśne dokładne płucze i kroję mniejsze kawa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.