Drożdżowe ślimaki z powidłem i migdałami

Drożdżowe ślimaki z powidłem i migdałami

Drożdżowe ślimaki z powidłem i migdałami

Do dzisiejszej kawusi polecam pyszne drożdżowe ciasteczka z powidłem śliwkowym i migdałami. Drożdżówki bardzo łatwo się przygotuje. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: 200g mąki, 15g świeżych drożdży, 1 łyżka cukru, 100ml mleka, 1 małe jajko, 1,5 łyżki masła, szczypta soli, 1/2 słoiczka powideł śliwkowych D odatkowo: 1 białko, 2 łyżki płatków migdałowych. PRZYGOTOWANIE: 1. W ciepłym mleku rozpuszczam drożdże. Dodaję 1 łyżeczkę cukru oraz 1 łyżeczkę mąki. Mieszam i odstawiam na 10 minut do wyrośnięcia. 2.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.