Przepis na błyskawiczne ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Do jego zrobienia można użyć każdych owoców, na przykład sezonowych śliwek. Góra ciasta posypana jest kruszonką, co równoważy niezbyt słodkie ciasto i lekko kwaskowe śliwki. Czas przygotowania: 25 min Czas wyrastania ciasta: 3 godz. Czas pieczenia: 40 min SKŁADNIKI (na blaszkę 24×24 cm, na dużą blachę podwój ilość składników) 2 szklanki mąki (320 g) opakowanie drożdży suszonych (7-8 g) 100 g cukru (niecałe 1/2 szklanki) 3 jajka M 125 ml mleka (1/2 s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.