Wreszcie jest! Sezon na rabarbar oficjalnie wystartował! Korzystajcie z tej niezwykłej rośliny, której kwaśny smak idealnie komponuje się ze słodkim ciastem i kruszonką. Przepis na to ciasto ma w sobie aromat cytryny, który doskonale komponuje się z rabarbarem. Zleżało mi na tym żeby ciasto było niskie z dużą ilością nadzienia i równie dużą ilością chrupiącej kruszonki. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 50-60 min Ilość porcji: 10-12 kawałków SKŁADNIKI (na blaszkę 24×24 cm) Ciasto: 100 g ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.