Składniki /średnica 24 cm: – 625 g serka philadelpia – 250 g serka mascarpone – 200 g kremu pistacjowego – 6 jajek – 200 g śmietanki 36 % – 20 ml wanilii z ziarenkami w płynie – 200-250 g drobnego cukru do wypieków – 150 g ciasteczek digestive z czekoladą – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 1/2 płaskiej łyżeczki soli – 5 łyżek roztopionego masła opcjonalnie: – lukier pistacjowy do polania Przygotowanie: Ciasteczka blendujemy na pył. Dodajemy ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...