składniki : 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 30% 1 -2 łyżki cukru pudru ok. 200 g biszkoptów podłużnych ok. 11 szt. truskawek 250 ml mocnego naparu kawowego, posłodzonego + opcjonalnie 2 łyżki likieru kawowego lub amaretto wykonanie: Mascarpone miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem na sztywną masę. Biszkopty delikatnie nasączamy w kawie i układamy je na foli spożywczej jeden obok drugiego tworząc prostokąt (u podstawy 3 biszkopty w poziomie x 8 biszkoptów na szerokość). Na biszkoptach rozsmar... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...