składniki: 200 g czekolady gorzkiej 200 g masła 175-200 g cukru 3 jajka 110 g mąki 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 szczypta soli wykonanie: Masło roztapiamy, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, odstawiamy na chwilkę, a następnie mieszamy do połączenia się. Jajka mieszamy z cukrem. Dodajemy do lekko przestudzonej czekolady, mieszamy. Następnie dodajemy sól, ekstrakt oraz mąkę i mieszamy na gładką masę. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (24×24 cm). Pieczemy w 180 st. C prz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...