Przepis na przepyszne ciasto Afrodyta, ciasto jest bez pieczenia, zrobione na biszkoptach. Główną część ciasta stanowi masa o cytrynowym aromacie, lekka i orzeźwiająca, idealna na lato. Czas przygotowania: 30 min Czas chłodzenia: najlepiej całą noc Składniki: (na blaszkę 20×20 cm, przelicznik na inne foremki znajdziesz tutaj ) ok. 200-250 g biszkoptów lady fingers (ok. 20 szt.) Masa: 250 g mascarpone 250 g śmietanki 30 % 1 galaretka cytrynowa + 250 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru Posypka: 2 ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.