Pychotka bakaliowa

Pychotka bakaliowa

Pychotka bakaliowa

Dzisiaj prezentuję Wam przepis na pyszne i efektowne ciasto z bakaliami i kremem budyniowym. Ciasto jest doskonałe na każdą okazję. To idealny deser do kawy lub herbatki. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: Ciasto: 350g mąki, 250g margaryny, 4 żółka, 100g cukru, 1 łyżka śmietany 18%, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Pianka: 1 słoiczek Powideł Strzeleckich , 200g bakalii (orzechy, rodzynki, kokos), 6 białek, 150g cukru, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, Masa budyniowa: 500 ml mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Kasia J.Kasia J.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, polewa, orzechy, ciastka , ciasteczka, deser, desery, ciasto pianka, ciasta z masa, ciasto budyniowe, krem, kanapka, budyń, śliwka, kanapki, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z orzechami, pyszne ciasto, ciasto z białek , ciasto ucierane , ciasto ze śliwką, puszyste ciasto, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.