Przepis na : śniadanie
*składniki 5 jajek 1 mała makrela wędzona 2 łyżki majonezu pierz szczypiorek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy wzdłuż. Delikatnie oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy majonez, makrelę bez ości, posiekany szczypiorek. Przy pomocy widelca dokładnie mieszamy na konsystencję pasty, doprawiamy pieprzem. Gotowym farszem napełniamy białka i posypujemy szczypiorkiem. *proporcje składników możemy dowolne zmieniać wg wł... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...