Pleśniak to znane ciasto, które każdy z nas kiedyś próbował lub pamięta z dzieciństwa. W oryginale kruche ciasto przełożone jest dżemem, ale skoro mamy sezon na truskawki, postanowiłam go nimi zastąpić Składniki: Kruche ciasto: 3 szklanki mąki 250 g masła 5 żółtek 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżka kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Dodatkowo: 5 białek 2/3 szklanki cukru szczypta soli około 800 g truskawek Przygotowanie: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, proszek do pieczenia, cukier puder i... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...