Czak czak

Czak czak

Czak czak

Przepis na : deser

Parę dni temu dzięki uprzejmości firmy Brześć otrzymałam przesyłkę i mam przyjemność testować ich produkty.Firma ta ma w swojej ofercie różne produkty..między innymi ciastka francuskie,ptysiowe, kruche, drożdżowe oraz babki .Groszek ptysiowy nadaje się przeważnie jako dodatek do zup, ale ja postanowiłam zrobić coś innego[ do zupy też na pewno wykorzystam]. W necie wynalazłam przepis na czak czak..zwany także kominem, pochodzi z kuchni wschodniej, głównie tatarskiej.Tradycyjnie Czak Czak powinien mieć formę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moje domowe kucharzenie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Autor

BożenaBożena

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

groszek, orzechy, francuskie, ciastka , ciasteczka, zupa, drożdżowe, ciasto, babki, bez pieczenia, deser, desery, ciasto z orzechami, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, kruche ciasto, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, szybkie ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciastka z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, szybka zupa, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, szybki deser, szybkie ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z Moje domowe kucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.