domowy Krem Budyniowy do ciast, tortów i deserów

domowy Krem Budyniowy do ciast, tortów i deserów

domowy Krem Budyniowy do ciast, tortów i deserów

Przepis na : deser

składniki: 500 ml mleka 3 żółtka 80 g cukru 40 g mąki ziemniaczanej 20 g mąki pszennej 200 g masła w temperaturze pokojowej opcjonalnie: cukier z wanilią do smaku wykonanie: 350 ml mleka zagotowujemy z cukrem oraz opcjonalnie z cukrem z wanilią. Do osobnego naczynia wlewamy 150 ml mleka, dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną oraz mąkę pszenną, dokładnie mieszamy a następnie wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy i cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Ugotowany budyń zestawiamy z ognia, przekładamy do mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.