składnik na ciasto czekoladowe: 170 g mąki 175g cukru 100 g masła 150 ml mlek 2 jajka 30 ml rumu 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 50 g kakao 50 g gorzkiej czekolady 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy kawę mieszamy i podgrzewamy do rozpuszczenia się kawy, zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia oraz sodą. W ganku umieszczamy miękkie masło i miksujemy z cukrem na gładką... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...