składniki na ciasto kruche: 240 g mąki orkiszowej lub pszennej 125 g masła 90 g cukru pudru 2 jajka (żółtka do ciasta, białka do sera) 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka, cukier oraz masło. Wszystko siekamy nożem a następnie zagniatamy ciasto. Wkładamy do woreczka i schładzamy w lodówce przez ok. 30 min. Następnie rozwałkowujemy i przekładamy do foremki (ok.21×25 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 15 min. w 190 st. C. doda... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...