Krem śmietankowy

Krem śmietankowy

Krem śmietankowy

Krem śmietankowy to taka ulepszona wersja bitej śmietany, która nie zjedzie z babeczek przy dekoracji :) Świetnie nada się nie tylko do wyciskania różyczek i ozdób, ale także do przełożenia tortów, ptysiów czy słodkich rolad. Składniki: 200 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Śmietanę wkładamy do zamrażarki na 10 minut przed ubijaniem. Żelatynę zalewamy w miseczce wodą i zostawiamy do napęcznienia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Misec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babeczki, krem, mascarpone, muffiny, ciasteczka, ptyś, dekoracje, bita śmietana, roladki, ptysie, ciasta z kremami, ciastka kremówki, torty, tort, polewa, krem mascarpone

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.