(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 300-400 g rabarbaru 100 g cukru 100 g mąki orkiszowej 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g masła, zimnego cukier puder do posypania wykonanie: Rabarbar obieramy i kroimy w kostkę. Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Mąkę orkiszową łączymy z mąką ziemniaczaną. Przesiewamy, dodajemy do masy jajecznej i delikatnie mieszamy na jednolitą masę. Tortownicę (22 cm średnicy) wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Przekładamy do niej ciasto i wykła... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...