W upalne dni najlepsze są chłodniki z chrupiącymi świeżymi warzywami pełnymi witamin. Oprócz pysznego chłodnika z botwinki proponuję również chłodnik ogórkowy z komosą ryżową (quinoa), rzodkiewką, koperkiem i czosnkiem. Smaczny, lekki i zdrowy Składniki: 5 ogórków gruntowych 9 rzodkiewek 1/4 szklanki komosy ryżowej 700 g kefiru 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki posiekanego koperku 3 ząbki czosnku szczypta cukru sól pieprz Przygotowanie: Komosę ryżową ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i ostudzić. Ogórki obra... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...