tort z mascarpone i malinami
tort z mascarpone i malinami
składniki na ciasto I: 60 g mąki orkiszowej 60 g cukru 70 g masła, w temperaturze pokojowej 2 jajka 1 budyń waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo jajka, za każdym razem miksujemy do połączenia się z masą. Dodajemy przesianą z budyniem oraz proszkiem do pieczenia mąkę i mieszamy delikatnie przy pomocy szpatułki. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy (ok. 21 cm średnicy) wyłożonej papierem do pieczenia samo dno. Pieczemy przez ok. 25... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia
Autor
DomowySmakJedzenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, krem, budyń, maliny, mascarpone, pyszne ciasto, torty, tort, malinowe, ciastka kremówki, ciasteczka, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto orkiszowe, deser, desery, krem czekoladowy, ciasto z malinami, krem mascarpone, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, ciasto z kremem mascarpone, ciasta z masa, deser z mascarpone, ciasto ucierane , deser z malinami, deser z owocami, ciasteczka waniliowe, czekoladowe ciasteczka , krem z pora
Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia
Dodaj komentarz