Czekoladowy tort z jeżynami

Czekoladowy tort z jeżynami

Czekoladowy tort z jeżynami

Dzisiejszy tort czekoladowy to prezent urodzinowy dla mojej Babci, która niedawno skończyła 80! lat. Czekoladowe biszkopty przełożyłam prostym kremem czekoladowym, domowym dżemem jagodowym i udekorowałam świeżo zebranymi jeżynami :) Tortownica, w której piekłam biszkopty ma 20 cm średnicy. po udekorowaniu kremem tort ma średnicę ok. 22 cm, jest dosyć wysoki, więc spokojnie można go przekroić na 12-15 kawałków. Składniki na 1 blat biszkoptu (będą potrzebne 2) 3 jajka 6 łyżek mąki pszennej (około 65 g jeśli ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort, torty, biszkopt, czekolada, ciasto, krem czekoladowy, ciasteczka, babeczki, ciastka kremówki, muffiny, z jagodami, polewa czekoladowa, ciasto 3 bit, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto kokosowe, łatwe ciasto, ciasteczka z czekolada, czekoladowe ciasteczka , muffiny czekoladowe, ciasteczka kokosowe, ciasto 3 bit na biszkopcie

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.