Jajecznica z awokado, orzeszkami nerkowca i beurre noisette

Jajecznica z awokado, orzeszkami nerkowca i beurre noisette

Jajecznica z awokado, orzeszkami nerkowca i beurre noisette

Przepis na : śniadanie

Myślicie, że orzechy nerkowca nie pasują do jajecznicy? Nic bardziej mylnego. Uprażone w połączeniu z awokado i orzechowym aromatem beurre noisette wznoszą jajecznicę na wyższy poziom. Musicie spróbować Składniki: 4 duże jajka 1/2 dojrzałego awokado 2 pełne łyżki orzechów nerkowca 1 łyżka masła 1 łyżka beurre noisette natka pietruszki do dekoracji sól pieprz Przygotowanie: Orzechy nerkowca uprażyć na suchej patelni i utrzeć w moździerzu. Awokado przekroić wzdłuż na pół, wyjąć miąższ i pokroić w kostkę. Na pate... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Jakich owoców nie powinno się ze sobą łączyć?

To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.