składniki: 1 główka kapusty białej ok. 230 g ryżu 50 g grzybów suszonych 150 g cebuli 50-70 g masła ok.500 ml bulionu sól i pieprz do smaku wykonanie farszu: Grzyby zalewamy wodą i pozostawiamy do namoczenia najlepiej na noc, a następnie gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy (wywaru nie wylewamy przyda się do sosu). Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy. Do lekko podsmażonej cebuli dodajemy grzyby i podsmażamy, mieszamy a następnie mielimy maszynką. Ryż gotujemy al dente. Do ryżu dodajemy grzy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...