gruszki w syropie

gruszki w syropie

gruszki w syropie

składniki: 1000 g gruszek 500 g cukru 1000 ml wody kilka goździków laska cynamonu sok z 1 cytryny wykonanie: Gruszki myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Wkładamy do słoików. Wodę zagotowujemy z cukrem, goździkami i cynamonem oraz sokiem z cytryny. Gotową zalewą zalewamy gruszki. Zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 15 min. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.