Przepyszna tarta z delikatnym kremem z serka mascarpone i ajerkoniaku oraz świeżymi figami. To jedna z moich ulubionych tart i tylko dla osób dorosłych. Wierzch dodatkowo skropiłam odrobiną ajerkoniaku Polecam Składniki: Kruchy spód: 1 i 1/2 szklanki mąki 3 żółtka 120 g masła 3 łyżki cukru pudru szczypta soli Krem: 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki ajerkoniaku 3/4 szklanki cukru pudru Dodatkowo: 4-5 świeżych fig odrobina ajerkoniaku do skropienia tarty Przygotowanie: Kruchy spód: Do miski przesiewamy mąkę,...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...