Cytrynowy curd to mój ulubiony dodatek do deserów i wypieków. Uwielbiam cytrusy, a w szczególności cytryny. Tak jak wszystkie inne cytrusy, cytryny są najpyszniejsze w sezonie zimowym, dojrzałe, z cienką skórką i mnóstwem soku wewnątrz. Lemon curd to cytrynowy mus o konsystencji budyniu, kwaśny i słodki jednocześnie, idealnie przełamuje słodycz ciastek i sernika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Orzeźwiający Lemon Curd 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Deser Kuchnia: Angi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...prostepesto.pl
ktoto.info
delaware24.pl
usacorp.pl
odebrac.pl
pychamniam.pl