na ciasto miodowe: 500 g mąki 1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 150 g masła, schłodzonego 2 jajka 3 łyżki miodu 100 g cukru 2-3 łyżki śmietany 18% wykonanie: Z podanych składników zgniatamy ciasto. Dzielimy na trzy równe części, rozwałkowujemy cieniutkie prostokąty na wymiar foremki (ok.23x35cm). Przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Każde ciasto pieczemy w ok. 180 st. C na rumiano, przez ok. 8-10 min. Upieczone ciasta odstawiamy do wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 64 g budyn... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...