Przepis na ten sernik pojawił się z potrzeby ugoszczenia alergika. Nie ma w nim mąki, a cukier zastąpiłam miodem. Sernik jest pyszny, bardzo kremowy z mocno chrupiącym spodem. Czas przygotowania: 25 min Czas pieczenia: 15 min (spód) Czas chłodzenia: najlepiej cała noc Składniki: (na foremkę 15×20 cm, 9-12 porcji) Spód: 100 g mąki orzechowej (u mnie z orzechów laskowych) 50 g posiekanych orzechów (u mnie laskowych) 1 łyżka miodu 40 g roztopionego masła Masa serowa: 300 g serka śmietankowego typu cream cheese ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.