składniki na spód sernika: 150 g herbatników 80 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabiamy, dodajemy masło i mieszamy do uzyskania tekstury „mokrego piasku”. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (ok.22-23 cm średnicy). Wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Film krok po kroku: składniki na masę serową: 750 g białego sera, zmielonego 150 ml śmietanki 30% 250 g cukru 4 jajka 40 g budyniu waniliowego 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego ok. 450-500 g brzo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...