ananasy z cukinii

ananasy z cukinii

ananasy z cukinii

Przepis na : deser

składniki: 2500 g cukinii, obranej 800 g cukru 2-4 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią (przepis tutaj ) 2 płaskie łyżeczki kwasku cytrynowego wykonanie: Cukinię kroimy w grubszą kostkę. Przekładamy do dużego garnka, dodajemy cukier, kwasek cytrynowy oraz cukier z wanilią. Mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w chłodne miejsce na ok. 12 godz. (cukinia puści sok). Po tym czasie całość gotujemy przez ok. 15 – 20 min., od czasu do czasu mieszamy i sprawdzamy miękkość, aby nie rozgotować. Ugotowaną c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.