rogaliki krucho drożdżowe z powidłem śliwkowym

rogaliki krucho drożdżowe z powidłem śliwkowym

rogaliki krucho drożdżowe z powidłem śliwkowym

składniki: 500 g mąki 50 g drożdży 2 jajka 200 g masła lub margaryny 60 ml mleka 2 i 1/2 łyżki cukru 2 i 1/2 łyżki kwaśnej śmietany 7 g proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli do nadziania: powidła śliwkowe Jamar wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z letnim mlekiem, cukrem oraz 1 łyżką mąki. Zaczyn odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło, sól, śmietanę oraz jajka, wszystko siekamy nożem. Dodajemy podrośnięty zaczyn, siekamy do połączenia się ze składnikami a... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.