rogaliki krucho drożdżowe z powidłem śliwkowym

184
  • rogaliki krucho drożdżowe z powidłem śliwkowym
  • rogaliki krucho drożdżowe z powidłem śliwkowym

    składniki: 500 g mąki 50 g drożdży 2 jajka 200 g masła lub margaryny 60 ml mleka 2 i 1/2 łyżki cukru 2 i 1/2 łyżki kwaśnej śmietany 7 g proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli do nadziania: powidła śliwkowe Jamar wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z letnim mlekiem, cukrem oraz 1 łyżką mąki. Zaczyn odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy masło, sól, śmietanę oraz jajka, wszystko siekamy nożem. Dodajemy podrośnięty zaczyn, siekamy do połączenia się ze składnikami a... Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

    Dodaj komentarz