rogaliki drożdżowe - przepisów 673

  1. Rogaliki drożdżowe
    Rogaliki drożdżowe

    Znam kilka przepisów na rogaliki i nie wiem, które są najlepsze: kruche, topione, francuskie czy drożdżowe. Te proponowane dzisiaj przeze mnie - rogaliki drożdżowe  - są pyszne i najlepiej przygotować od razu dwie porcje. Z jednej porcji otrzymałam 35 rogalików. Zamiast marmolady można je nadziać nutellą, masą twarogową lub makową. Składniki: 3,5 g świeżych drożdży 80 g margaryny

    Przepis pochodzi z bloga Salonik smaków, prowadzonego przez Ela.

  2. Rogaliki drożdżowe z czekoladą
    Rogaliki drożdżowe z czekoladą

    drożdży w lodówce i z tego powodu stwierdziłam, że chleb chlebem, ale trzeba przygotować coś na słodko - drożdże się nie zmarnują, a nas ucieszy smak drożdżowego ciasta. Padło na rogaliki drożdżowe z czekoladą. Proste nadzienie, a dla fanów czekolady, do których należę i ja, to smakołyk, któremu trudno się oprzeć. Rogaliki drożdżowe z czekoladą Składniki: 250g mąki pszennej 1/4 kostki(...)nożem rozsmarowywać na nich czekoladę na całej długości, pozostawiając jednak lekkie odstępy przy brzegach ciasta, żeby przy zwijaniu czekolada nie wydostała się na zewnątrz rogala - z trójkątów zwijając uformować rogaliki - orzechy posiekać drobno - rogaliki smarować białkiem i posypać posiekanymi orzechami, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia - piec w około 180 stopniach przez 20 minut Moje rogaliki posypałam mieszanką orzechów

    Przepis pochodzi z bloga Smakołyki Bereniki, prowadzonego przez SmakolykiBereniki.

  3. Drożdżowe rogaliki
    Drożdżowe rogaliki

    Styczeń bez słodyczy. Tak, ale to nie oznacza, że nie można piec niczego słodkiego. Zawsze się znajdzie ktoś, kto chętnie skusi się na domowe słodkości :) Drożdżowe rogaliki z marmoladą (Przepis pochodzi z książki ,,Słodki karnawał) 80dag mąki pszennej pół szklanki cukru 150g masła 3 żółtka jajko 1,5 szklanki mleka 50g drożdży ulubiona marmolada Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru, dodać

    Przepis pochodzi z bloga 365 dni dookoła kuchni, prowadzonego przez zielonaKuchnia.

  4. Rogaliki drożdżowe z "Idy sierpniowej".
    Rogaliki drożdżowe z "Idy sierpniowej".

    Rogaliki drożdżowe Chodziło za mną wczoraj coś słodkiego...  właściwie to "biegała" za mną tarta z jeżynami, ale jak pomyślałam, że mam robić kruche ciasto kiedy temperatura w mojej kuchni przekracza grubo 30 stopni.... uh... Masakra!!! No to sobie pomyślałam, zrobię ciasto drożdżowe i zrobiłam... Moje pierwsze w życiu rogaliki drożdżowe.  Po przepis sięgnęłam do "Łasucha literackiego" Małgorzaty Musierowicz

    Przepis pochodzi z bloga Miksturownik, prowadzonego przez Miksturownik.

  5. Rogaliki drożdżowe z kremem truskawkowym
    Rogaliki drożdżowe z kremem truskawkowym

    Przypuszczam że większość lubi rogaliki , ostatnio piekłam drożdżowe, nadziałam je kremem truskawkowym, znikały jeszcze ciepłe.  Do popołudniowej herbatki niezastąpione ;)  Rogaliki drożdżowe z kremem truskawkowym  35 g świeżych drożdży  80 g margaryny lub masła  200 ml mleka  2 łyżki cukru  3 i ½ szklanki mąki  3 żółtka i całe jajko  nadzienie -u mnie(...)przygotować je wcześniej. W mleku rozpuszczam drożdże , dodaję cukier i 3 -4 łyżki mąki, mieszam i odstawiam do wyrośnięcia. Następnie do zaczynu dodaję pozostałe składniki i zagniatam ciasto na rogaliki. Dzielę go na cztery kawałki, każdy wałkuję na kształt koła . Każde koło dzielę na osiem części, smaruję kremem i zwijam rogaliki . Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę

    Przepis pochodzi z bloga Takie tam pichcenie, prowadzonego przez takietampichcenie.

  6. Szybkie rogaliki drożdżowe - prosty przepis
    Szybkie rogaliki drożdżowe - prosty przepis

    ardzo prosty przepis na puszyste, maślane rogaliki drożdżowe. Rogaliki można nadziewać dowolną konfiturą, powidłami, masłem orzechowym, nutellą itp. Czas wyrastania ciasta to tylko 30 minut! Szybkie rogaliki drożd ż owe - prosty przepis PRZEPIS Temperatura pieczenia: 190 o C Czas pieczenia: ok. 20 min. (w zależności od wielkości rogalików)   Składniki 500 g mąki pszennej 3 jajka (2 jajka do ciasta

    Przepis pochodzi z bloga coolinarnastrefa.blogspot.com, prowadzonego przez coolinarnaStrefa.

  7. Kruche rogaliki drożdżowe
    Kruche rogaliki drożdżowe

    Dzisiaj polecam pyszne,  kruche rogaliki drożdżowe . Te maleńkie rogaliki cieszą się ogromnym powodzeniem. Wszystkim bardzo smakują i szybko znikają, dlatego radzę robić je z dwóch porcji.  Składniki: 0,5 kg mąki 25 dag margaryny 0,5 szklanki śmietany 8 dag drożdży roztartych z mąką na proszek marmolada owocowa jajko do posmarowania cukier kryształ do posypania Z mąki

    Przepis pochodzi z bloga Salonik smaków, prowadzonego przez Ela.

  8. Drożdżowe rogaliki z truskawkami
    Drożdżowe rogaliki z truskawkami

    Rogaliki to jeden z najbardziej lubianych deserów w naszym domu:) Jednak, jak to zwykle bywa, zawsze są inne;) Tym razem przygotowałam drożdżowe rogaliki z myślą o Tłustym Czwartku. Zazwyczaj nadziewam je dżemem, tym razem jednak postanowiłam wykorzystać zamrożone truskawki . rogaliki z dodatkiem całych owoców okazały się chyba nawet bardziej smaczne niż te z konfiturą:) Całość oczywiście wieńczy lukier

    Przepis pochodzi z bloga Z miłości do słodkości, prowadzonego przez czekoladka.

  9. Puszyste rogaliki drożdżowe
    Puszyste rogaliki drożdżowe

    Pyszne i bardzo puszyste rogaliki drożdżowe. Najlepsze, jak każde ciasto drożdżowe, w dniu upieczenia gdy tylko przestygną.Ciasto jest elastyczne i rogaliki łatwo się formuje. ok. 60 dag mąki pół szklanki mleka pół szklanki wody pół szklanki oleju 3 łyżki cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 2 jajka 4 dag świeżych drożdży Skórka otarta z jednej cytryny szczypta soli Dodatkowo: marmolada

    Przepis pochodzi z bloga Praktyczna pl, prowadzonego przez Asch.

  10. Drożdżowe rogaliki z czekoladą
    Drożdżowe rogaliki z czekoladą

    skleić’, ciasto drożdżowe wymaga dość długiego wyrabiania. Przekłada się ono na lepiej wyrośnięte wypieki. A o to nam przecież chodzi – aby nasze drożdżówki były miękkie i puszyste. Artykuł Drożdżowe rogaliki z czekoladą pochodzi z serwisu Ciastkowy

    Przepis pochodzi z bloga ciastkowylab, prowadzonego przez paulina.

  11. Rogaliki  drożdżowe
    Rogaliki drożdżowe

    Rogaliki dosyć często goszczą na moim blogu tym razem w wersji z śliwkami a dokładnie dżemem śliwkowym. Świetnie sprawdzają się również jako nadzienie powidła śliwkowe. Mam

    Przepis pochodzi z bloga ciastkarnia na kruchym spodzie, prowadzonego przez ciastkarnia na kruchym spodzie.

  12. Drożdżowe rogaliki z powidłami
    Drożdżowe rogaliki z powidłami

    Ostatnio miałam ochotę na drożdżowe rogaliki. Kiedyś próbowałam już je zrobić, ale za nic na świecie nie chciały przypominać kształtem rogalików. Wiedziałam, że miały być trójkąty i trzeba zawijać... ale jakie te trójkąty? jak je zawijać? No i z pomocą przyszła do mnie koleżanka Ania, upiekłyśmy 2 blachy pysznych rogalików.  Przepis pochodzi z rodzinnego zeszytu z przepisami Ani. Najlepsze

    Przepis pochodzi z bloga Aga w kuchni, prowadzonego przez Aga w kuchni.

  13. Rogaliki drożdżowe
    Rogaliki drożdżowe

    SKŁADNIKI: 1 kg mąki, 100 g drożdży, 4 jajka, 2 kostki masła, 2 garstki cukru, 1/3 szklanki mleka, ok. 350 g powideł śliwkowych, cukier puder. Przygotowanie

    Przepis pochodzi z bloga Aga w kuchni, prowadzonego przez Aga w kuchni.

  14. Drożdżowe rogaliki
    Drożdżowe rogaliki

    Kto nie lubi rogalików? Są z marmoladą, z czekoladą, polane polewą czekoladową, lukrem czy posypane cukrem pudrem. Składniki: Ciasto: 50 g drożdży 1/2 kostki margaryny 2

    Przepis pochodzi z bloga W kuchni bez szafek, prowadzonego przez Kasiass s.

  15. Rogaliki drożdżowe z porzeczkami.
    Rogaliki drożdżowe z porzeczkami.

    rogaliki drożdżowe ;) W ogóle bardzo lubię ciasto drożdżowe, dlatego często je wykorzystuję ;) Czytaj więcej

    Przepis pochodzi z bloga Paulina Kwiatkowska, prowadzonego przez PaulinaKwiatkowska.

Wybierz stronę :